In ontwikkeling Projectontwikkeling

Kwantum Woudenberg

De Hoogvliet en de Kwantum Woudenberg zaten in 1 pand. De Hoogvliet is in 2018, 500 meter verhuist en de kwantum heeft besloten weg te gaan uit Woudenberg. Het hele pand van zowel van de Hoogvliet en de Kwantum zijn tegen de vlakte gegaan.

Het bedrijventerrein is verkocht aan een vrachtwagen bedrijf, die daar hun uitbereidingen gaan realiseren voor hun onderneming. 

Over de Kwantum 

In 1976 werd in Woudenberg de eerste Kwantumwinkel geopend door ondernemer Joop Steenbergen onder de naam Kwantum Hallen. De benaming Hallen was afgeleid van de voormalige Hallen-Bioscoop in Amsterdam in welk pand een filiaal werd gevestigd, in de nabijheid van de Centrale Markthallen aan de Jan van Galenstraat. Hier was Joop Steenbergen in navolging van zijn vader werkzaam in de haringstal bij het Muiderpoortstation in Amsterdam-Oost.

Begin jaren zeventig van de vorige eeuw beëindigde Joop Steenbergen de markthandel en begon een groothandel in vinyl en nylon, Vinylon. Bij de oprichting in 1976 was Kwantum Hallen bedoeld als een nieuw afzetkanaal voor de doe-het-zelfartikelen en vloerbedekkingen van Vinylon, waarmee men wilde inspelen op de concurrentie van de opkomst van de (zelfbedienings) warenhuizen. Kwantum Hallen werkte volgens de zelfbedieningsformule en bleek hierin succesvol te zijn.
In 1986 werd Kwantum Hallen verkocht aan het detailhandelsconcern Macintosh en werd de naam Kwantum Hallen verkort tot Kwantum. Het aantal vestigingen nam in de loop der decennia toe en in 2008 steeg het aantal vestigingen boven de 100. In 2010 werd de eerste vestiging in België, geopend.

De noodlijdende eigenaar Macintosh vond in november 2015 een koper voor de woonwinkelketen. Gilde Equity Management nam voor 28 miljoen euro alle Kwantumvestigingen over. De opbrengst werd gebruikt voor het aflossen van schulden. De verkoop leverde voor Macintosh een bescheiden boekwinst op van een miljoen euro.